mandag 5. februar 2018

Nesna og Geotrollans første event

21. - 23 april 2017.

I løpet av vinteren ble foreningen Geotrollan stiftet. En forening for geocachere på Helgeland. Og det var knyttet stor spenning til hvordan dette skulle bli mottatt blant geocachere. Foreningen hadde bestemt seg for å publisere seg selv på nøytral grunn. Med et event på Nensa. 
"Kom og møt Geotrollan" GC71M48.

Team Skartun, Team_Alpha300 og Brustadteam hadde bestemt seg for å delta og ble enige om at dette skulle være sesongåpning for aktiv og seriøs geocaching. 😂 Herren i Brustadteam måtte jo dit uansett i form av styremedlem.

Brustadteam og Team Skartun hadde ikke fått cachebobilene klar ennå, så det ble hytte på oss. På Havblikk Camping. Helt ok hytter med bad, to soverom og hems. 


Team Skartun instalert på hytta.

Etter ankomst litt seint på fredags ettermiddag gikk kvelden med til litt planlegging av helgen og masse skjitprat. 

Lørdagen var det klart for event. Men!! Det måtte caches litt først. Og vi hadde bestemt oss for å prøve å renske det som var langs veien innover Ranfjorden. 

Været var vanvittig skiftene. I det ene øyeblikket er det vårstemning og i neste er det som om kong vinter prøver å rive av oss klærne. Så det var på med det vi hadde av varme klær. Team Skartun hadde valgt nordlandsbunad nummer to... Varmekjeldress! 😉 Men av gårde for å logge cacher. 


Skiftende vær.

Lengst inne mot veis ende hadde vinteren bestemt seg for å slett ikke slippe taket. 


Men så lysner det og man kan glede seg over nye funn. 


👍

Det ligger ikke så mange cacher langs veien her, men vi fikk logget det meste. Og vi fikk logget Geotrollans første utlegg. GC74B7P.

Men så var det altså tid for event. Og det bar i vei mot Bjørnehiet. 

Bjørnehiet er et anlegg som drives av Nesna Hagelag. Anlegget består av en hytte med park og damanlegg like ved. Og en botanisk tursti. Geotrollan hadde fått lov å arrangere event her og nå var spenningen til å ta og føle på. Ville det komme noen? 😱 Bjørnehiet.

Eventet ble en aldri så liten suksess. 17 nick logget, men vi telte i overkant av 30 personer i hytta med stort og smått. Det ble servert nybakte boller og det ble grillet pølser. Og det så ut som folk storkoste seg. Praten gikk løst og nye nick fikk et fjes.


Store og små, gamle og unge, hadde møtt opp.


Pølser på grillen. Det hører liksom med på event. 👍

Geotrollan fikk også presentert seg for alle som hadde møtt opp. Fortalt om hvordan foreningen oppsto, hvordan bli medlem og planer videre.


Herren i Brustadteamet plaprer til forsamlingen om Geotrollan. Herr Alpha prøver å få med seg alt. 😂 

Oppsummert en vellykket dag. Men den planlagt cachingen utover ettermiddagen ble avlyst ettersom det var surt og kaldt, og vinden hadde frisket på. Det fristet mere å komme seg på hytta igjen. Til varme og middag. Og litt rødvin og schnaps. 

På søndag var det igjen stemning for mere caching. Og etter et slags frokostmøte ble vi enige om å legge hjemturen rundt Mo i Rana. Været var igjen på vår side. Team_Alpha300 tok farvel tidlig ettersom de hadde utfordringer med fergeruter. Men vi andre startet opp med noen cacher i turløypa på Nesna.


 

Og fruen finner alltid rom for å varme seg litt i sola.

Så bar det over Sjonfjellet og det ble litt caching i vinterland i Bustneslia. 


På tur inn mot Mo måtte vi gi tapt mot en fastfrosset boks. Høyst irriterende å ikke komme til loggen. Fikk varslet CO om situasjonen ettersom vi var uheldige og boksen sprakk. 😳 


Etter at vi hadde kommet til Mo ble det en del bycaching på jakt etter caher med ymse rare navn. 😉Dette ble en kjempeflott sesongåpning blant gode cachevenner. Publiseringen av Geotrollan gikk veldig bra og mange nye medlemmer kom til utover våren. Nå var vi for alvor i gang med 2017. Og vi ivret etter å få cachebobilen ut for nye turer. Ikke det store antall funn denne helgen, men et event til er logget. Og det henger jo på en måte litt høyere enn et petrør. 😂😎

Happy Caching 🐸
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar