tirsdag 6. februar 2018

Mot Vikingeventet - gjennom Namsos.

31. mai - 2. juni

Vi hadde tatt noen fridager på begge siden av kommende helg. Og Vikingeventet 2017 lokket. Vi hadde studert kartet og funnet ut at Namsos med alle sine cacher måtte være en fin omvei på turen mot Steinkjer. Som tenkt så gjort. Bobilen ble pakket og GPS ble fylt med cacher. 

Været var ikke det beste men vi satte kursen mot Spillum i Namsos. Vi hadde hørt rykter om at det var mange morsomme cacher der nede. Og det skulle være mulig å fricampe der også. 

Vi ankom Spillum seint på kvelden. En stund før midnatt. Vi lette litt rundt omkring etter en plass å parkere cachebobilen. Og etter stund kunne vi konstatere at en fabrikkbygning var forlatt, så vi dristet oss til å parkere litt unna veien på plenen der. Mens regnet fortsatte å legge en aldri så liten demper på kosen. 


Selv om det var noe seint på kvelden måtte det caches. Og ettersom vi nå var mitt i McStoon rike måtte vi finne ut av hva som hadde skjedd her her nede. "Drapet på McStoon"!! Hva i himmelens navn kunne dette være for noe? Så ut på etterforskning med GPS bar det. 👀

Du snakker om forseggjort multi. Og ikke minst morsom. Etter å oppsøkt alle de mistenkte rundt om i skogen, fikk vi omsider oppklart mysteriet. Og med løsningen i hånd fant vi et gravsted. Men heldigvis uten noe lik. Bare nok en flott cache. Her ble det selvsagt utdelt favoritt poeng. Takk for flott cacheopplevelse. 
👏👏👏


Med drapet på McStoon oppklart kunne skuldrene slippes ned og vi kunne beroliget ta kvelden. 

På torsdag morgen var det kun herren i teamet som ville stå opp. Bia ville overhodet ikke stå opp etter å ha funnet plass i køya. Men med litt snakk om "ut å tisse" ble hun med likevel. 


Og snakk om flaks!! Gikk oss rett på en cache på lufteturen. Den var ikke på kartet. Så dette måtte være en mysteri tenkte vi. Og etter litt chatting med en venn fant vi ut av hvilken det var. Så da trengte vi jo ikke å løse denne. 😉Så fortsatte herren en runde for seg selv rundt om på Spillum. Å du snakker om dust! La av gårde. Rimelig lett kledd. Og med feil sko. Og det varte ikke lenge før styrtregnet slo til og herren ble klissvåt og kald. Men noen cacher måtte logges!! 😝

Etter et par funn ble det cachen "Falkeblikk" herren skulle bryne seg på. Du verden? 😮  Her skal det finnes en nedgravd cache!! Men hvor?? Så fort at en venn hadde logget denne. Så frem med chatten. 

- joda... den er der. -mellom noen busker. Jadda!!?? 
- det er litt grus der den ligger. Nei du sier ikke det??!!  
- kanskje du må koste bort litt løv. Grrrrr!!! 😡

Etter tre kalde kvarter ble det konstatert DNF. 

Regnet hadde gitt seg så det ble et par logger til på Spillum før bobilen og varm kaffe ble oppsøkt.


Nå hadde fruen kommet seg på føttene og hele teamet var igjen klar for flere moro cacher. 
Fruen var innstilt på å besøke Klompen. Så slik ble det. Fin trimtur opp. Bratt men greit. Og besøk i utkikksbua. Cachefunn og selfie ble det også. 😀Men så var det altså ned til byflata igjen for å finne flere cacher. Planen var å nå Steinkjer før kvelden og timene gikk. 

Etter anbefalinger fra kjenninger måtte vi finne et par cacher til signert McStoon. Og det ble virkelig morsomt. Kreativitet på høyt plan. Ting som flyver i været og cache hvor du må være lang i armene, samtidig som du bør ha små hender. Kjempemorsomt!! 😂 


På vei ut av Namsos ble vi oppmerksom på en cache med navnet "OBS!! (her bor co.)". Dette måtte undersøkes. Nyskjerrig som vi er. Så hvorfor ikke kjøre opp dit? Og joda. Her møtte vi både CO E.Pettersen og McStoon. Han var altså i live!! 👍

Det ble en hyggelig prat med et par likesinnede cachegale. Og et cachefunn ved porten til CO før vi dro videre sørover. En liten morosak som sikkert mange er skeptiske til. 
Vi sees nok igjen. 😃

Så gikk ettermiddagen til å cache seg langs F17 mot Steinkjer. Det ble sporadiske funn langs veien der det var forsvarlig å stoppe med cachebobilen. 


Så har det jo vært så mye snakk om Ravnen oppe i BMT. 
Men vi fikk nøye oss med denne på turen. 😜 


Dette ble vel et av de siste funnene denne ettermiddagen, Og vi begynte å bli både sultne og tørste. Og noen av våre cachevenner begynte å etterlyse oss nede på Guldbergaunet Camping. Så litt kjapp shopping og innsjekk ble unnagjort før vi igjen kunne parkere. 


Blant gode venner på campen. Klar for Vikingevent. 😃  Siste bilde tatt like over midnatt. 

Det ble en lang og minnerik cachedag. Og mye moro å skrøne om til kjente. 😂

Takk til McStoon for tillatelse til å bruke bilder av cachene hans. 👍

Happy Caching. 🐸
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar