fredag 18. november 2016

Søvikskaret Storrunden

Planlegging og utlegg av 11 cacher mars - april 2015.Brustadteam har cachet litt rundt omkring og lagt merke til at der hvor miljøene er litt større, ja der er det ofte en såkalt trail i nærheten. Så en plan om å legge ut trail på Alstenøya begynte å ta form. Men hvor skulle det bli? Vi var jo opptatt av at trailen skulle gi en storslått opplevelse. Og at det måtte være i et utfartsområde som var mye brukt. Men Sandnessjøen eller Alstenøya måtte ha en trail. Etter en del tankespinn falt valget på Storrunden. En fjelltur over aksla i sørenden av Syv Søstre.  Selve toppene på Syv Søstre ble for voldsomt tenkte vi. 

Det skulle vise seg at turen med utlegg virkelig ble en opplevelse. 😎

Tidlig på året ble det tatt en befaring oppe i Søvikskaret, som er en del av turen, for å ta forholdene i øyensyn. Med tanke på snø og is. Og det viste seg fort at dette var for tidlig. 
Oppe i skaret var det fremdeles en god del snø og is. Det var helt tydelig at det ikke ville være mulig med utlegg. Det fikk vente en stund til. Men fint kan det være her oppe uansett årstid.
Hjemme fortsatte planleggingen. Valget falt på pet-rør. Vi anså det som den beste løsningen med tanke på vedlikehold oppe i fjellet. Disse tåler jo både frost og is. 

De fleste koordinater ble valgt ut fra kartet på forhånd og alle cachene ble opprettet. Det ble zoomet og studert langs stia som faktisk vises i flere gode kart på nett. Det ble jobbet mest i kartet på Finn. Dette kartet er lett å ta gode koordinater ut i fra. Og det er meget detaljert. Man ser både stolper og store steiner. Posisjoner ble valgt og de ble lagt inn på GPS. Dette skulle gå greit. 😎

Så en ettermiddag i april bestemte vi oss for at utlegg kunne gjøres. Været så greit ut og det så bart ut oppe i fjellet. Pet-rørene var ladet og sekken ble pakket for ekspedisjon. Vi hadde også laget en bonuscache for trailen. Det må jo alle trailer ha. 😄  Dette ble en tradisjonell boks laget som en Mysteri. De mest våkne cacherne skjønner nok at de ikke trenger å gå runden for å løse og finne denne. 
😜Søvikskaret Storrunden #2 spoiler


Vi valgte å gjøre utleggene motsatt vei i forhold til det som er vanlig rute for de fleste. Det har vi fått en del kommentarer og spørsmål på i etterkant. Hvorfor det ble slik er vi faktisk litt usikre på. 👀

De førtse cachene ligger langs veien og i ganske flatt landskap. #1 finner man ved der man tar av og opp mot Vettfjellet hvor en av Helgelands eldste cacher ligger. Utlagt i 2003.

#2 har en lei tendens til å flytte på seg og vi har måttet lete etter den selv at par ganger. Men i skrivende stund er den på plass. 👍  Noen sliter med å finne denne så den har fått spoilerbilde.

Etter utlegg #3 startet turen oppover åsene. Tyngste stykket opp denne veien. Ved #4 måtte notater, GPS, iPhone og kart studeres. Unøyaktige kartbilder. Bilde og koordinater stemmer ikke her. Men dette fikk vi justert til. Også denne cachen har en tendens til å flytte litt på seg har vi hørt. 😉

Notater sjekkes. 


Turen videre fra #4 og innover fjellet mot #8 går greit. Kart og GPS stemmer og kun små korrigeringer gjøres på koordinater. En sjokolade og en pose nachos duger som veimat. Og selvsagt Farris. Men det er kaldt i fjellet og iPhone begynner å tappes for strøm. 😟  Vi skynder på og turpostkassen passeres i det skodda begynner å sige ned fra Breitinden. 


Etter utlegg #8 begynner prøvelsen. Og den "storslåtte" opplevelsen. 👍  Plutselig er det som å være inne i en ullsokk!! Skodda er der. Hva nå?? Brustadteam har erfaring fra navigering med kart og GPS på havet. Men ikke i fjellet. Og iPhone hadde sluknet!! Heldigvis var jo alle koordinater på cachene lastet ned på GPS på forhånd. Så finne frem videre måtte jo greit. Tenkte at ved #9 måtte det lettne igjen. I tillegg var det et fotspor i det lille som var av snø her oppe. 


Sliter med sikten.Joda det gikk greit. Vi kom frem til #9 og som tenkt så lettnet det der. Utlegg ble gjort og vi begynte på turen nedover fjellsiden. Nå gikk det unna. Lett jogg på vått berg nedover er spennende. Hoi hvor det går. Tom for strøm på mobil. Fri for sjokolade og Farris. Sulten. Sliten. Kaldt!!! Men vi kom oss ned og over myra og fikk lagt ut Mysterien også. Mission complete!!!
Nå var det bare å korrigere alt og melde inn cachene. Hele runden ble publisert 20.04.15


Storrunden ble riktig bra synes vi selv. Og Storrunden kan by på bedre turer en denne turen med utlegg! Det skulle også vise seg at den første som prøvde seg på trailen kanskje var litt tidlig ute med tanke på været. 😎  Og snøen hadde vist kommet på nytt. Men all ære til SASkoglund som heiv seg på denne tidlig i sin iver etter FTF!! 😂😂😂
Storrunden anbefales.


Storrunden er bra besøkt og vi anbefaler denne for de som ikke ønsker å ta seg helt opp på toppene på Syv Søstre. Vi håper også at denne lille runden på ca. 7 km. kan trekke flere cachere til Alstenøya.


Happy caching 🐸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar