tirsdag 15. november 2016

Cachebassilen biter seg skikkelig fast i 2015

Etter å ha cachet litt rundt omkring, fremdeles litt sporadisk med kun korte turer, var det i mars 2015 klart for vår første skikkelige planlagte cachetur. Brustadteamet hadde lagt merke til at det var kommet flere nye utlegg i en serie rundt Torghatten. Vi hadde aldri vært i Torghatten, og langt mindre oppe i hullet. Så vi tenkte dette var en glimrende ide for å få opplevd både Torghatthullet og en skikkelig cachetur. Vi startet turen fra Sandnessjøen fredag 13. mars i strålende vær og hadde bestilt rom på Corner i Brønnøysund. Billig og helt flott hotel. 😃  Hotel og caching!! Dette skulle bli bra!!😃😃😃😃


En liten latterlig skuffelse ble det likevel da vi skulle reise med ferga fra Tjøtta til Forvik. Ikke så mye som en skarve kaffekopp å få?!?!
Du snakker om komikveld.




Det eneste de hadde .. ja det var stengt!!
😞😞😞

Vel vel. Vi kom oss fint til Brønnøysund og fikk sjekket inn på Corner. Fint rom. Og fruen finner seg tilrette med en gang. Og etter å ha fått satt i fra oss en del ting bar det rakt utover mot Torghatten for å cache. Teamet hadde for lengst gått til innkjøp av GPS og alle cacher var lagt inn.



En god venn som funker meget bra.
Nå kunne vi navigere både med iPhone og GPS. 
Vi parkerte på østsiden og startet sørover. Og ikke mange metrene før første cache skulle logges. Men. Skulle den ikke dukke opp? Vi lette en god stund før vi fant noe som så ut som et feste som kunne ha vært brukt til et pet-rør. Disse pet-rørene var jo vi allerede blitt kjent med. Var den borte? Men neida. Fruen i teamet har en fabelaktig cachenese og fant den nede i bekken. Den hadde nok vært tapt om hun ikke hadde funnet den. Uansett. Cachen ble funnet, reddet og logget. Dagens første funn. I samme øyeblikk gikk det opp for oss at vi hadde gått forbi den første i løypa. Da lærte vi oss å slå på GPS´en før vi begynner å gå i terrenget. 😎



Cachen er reddet!!
Turen gikk videre langs stranda og vi ble veldig imponert over hvor vakkert det er her ute. Hærlig i tidlig vårsol selv om temperaturen ennå ikke var noe å skryte av. Cachene langs den fint opparbeidete turstien ble logget ganske fortløpende. Meget fin variasjon og vi storkoste oss. Alle funnene ble behørig logget og tatt bilde av. 




Nytt funn ble dokumentert. 😄

Vi diskuterte litt om vi skal gå opp i hullet eller vente til dagen etterpå. Men ettersom været var så fint og solen sto rett på nå, var det bare å legge i vei. Det skulle jo være en Earth Cache der oppe også. Litt bratt var det et lite stykke men i rolig tempo var det ikke noe problem. 




På tur opp mot Torghatthullet.
Fruen var litt skeptisk til å gå inn i selve hullet så hun valgte å bli utenfor med fotoapparatet. Her var jo vanvittig flott utsikt og perfekt for fotografering. Vi hørte noen småstein som ramlet ned oppe i fjellet, men så ingen ting. Og ingenting traff oss heller. Herren i teamet tok turen gjennom hullet, telte opp trappetrinn, tok selfie og Earth Cachen var i boks. Den tradisjonelle boksen ble funnet og logget mens noen mugglere så på. De ville jo aldri forlate stedet. Så pytt pytt. 😂



Utsikt.
Etter vi kom ned ble det logget et par cacher til før vi bestemte oss for å ta kvelden. Yttersia skulle tas dagen etterpå. Kvelden ble brukt til en tur på Kred med verdens beste burger og noe godt å drikke. 


Lørdagen måtte herren ta en runde rundt i byen for å logge en Multi Cache. Dette skulle visst gi oss en sånn suvenir på denne dagen. Cachen ble funnet og suveniren kom.
Fruen var nå kommet seg på bena og vi tok turen utover mot Torghatten igjen. Nok en fantastisk dag i nydelig vær. Cachene dukket opp en etter en, og vi kunne på nytt bare nyte dagen. Vi cachet oss helt utover lang yttersia til vi møtte siste cachen fra dagen før. Nå måtte vi tilbake og få logget de som ligger nedover langs veien på østsiden. Her ble vi skikkelig plaget med en. GPS tullet noe voldsomt. Men da vi prøvde et triks med å gå ca. 50 meter unna, for så å gå inn på nytt, gikk vi rett på. 
Dette trikset har senere hjulpet oss flere ganger. 



Torghatten rundt komplett.


Vi tok noen cacher til rundt om i Brønnøysund før vi tok tidlig kveld. Og Kred ble igjen kveldens underholdning. Med et vanvittig bra coverband som spilte Dire Straits. Superkveld!!!

På søndagen bar det hjem igjen, via Tosenveien, og 28 funn kunne vi stolt telle opp.
Vi takker spesielt til Askeladdene som gjorde denne turen til en opplevelse med sine utlegg Torghatten rundt. 

Vi skulle senere få stifte bekjentskap med selve Askeladden😄

Happy Caching 🐸




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar