onsdag 23. november 2016

På cachetur mellom Børtnan og Ljungdalen

Sommeren 2105 går med til både å reise på festival og til å cache. Vi slites litt mellom disse aktivitetene ennå. Vinstra, Rootsen, Båt og Fjordfestivalen, og Verket er jo alle festivaler som står høyt i kurs. I tillegg er det konserter som f.eks. Roxette i Trondheim som man bare må ha med seg. Så geocaching blir liksom litt på siden på disse turene. 






Roxette og innsjekk på Vinstra 


Men etter en fantastisk langhelg på Vinstra i mellom 27 og 35 varmegrader skulle det bli en flott tur til Sverige. Og en hel dag med bare geocaching.

Vi la turen over Rondane og Røros med kurs for Børtnan. Her bor Tanja og Dennis. Tanja er datteren til Herren i Brustadteamet, og Dennis er Tanja sin kjæreste. De bor i Børtnan, en liten bygd ute på landet, halvannen times kjøretur sørvestover fra Østersund.





En liten stopp på Røros.


På Røros ble det bare en kort fotostopp og kun to cacher logget. Men vi bestemte oss for at hit skulle vi flere ganger.  Noterte oss at det var flere cacher av interesse her.

Etter en ganske lang dag med bilkjøring kom vi sent utpå kvelden frem til Børtnan.
Kvelden gikk med til det som er vanlig når familie møtes. Mat og prat. Latter og gjensynsglede. 

Det skulle vise seg at Tanja hadde vunnet en Garmin jaktradio med fullt oppegående GPS. Forberedt for geocaching også. Jippi. 😀😀  Da var det bare å begynne å laste ned det som var av cacher i området. For på cachetur måtte vi alle sammen nå!!

Det er ikke all verden av cacher i området men vi pakket bilen et par dager senere og dro i vei. Første cachen på kartet var en Multi. Dette var en meget bra Multi som tok oss rundt på en oppmerket tursti i lett terreng. Gjennom et sagn ble vi geleidet rundt lang stien til de forskjellige poster. En kjempeartig måte å lage Multi på. 👍






Tanja og Dennis var helt ferske på geocaching, men Tanja navigerte lett med sin nye GPS. Og kjempeflott med en Multi med flere veipunkter som første cache. Med nyopprettet egen profil og nytt utstyr. Og jammen ble det Tanja og Dennis som fant dagens første "boks". Og da måtte det logges. 😎

Opp gjennom dalen fra Børtnan er det utallige skogsveier og vi fartet litt hit og dit etter en del enslige cacher. Og funn ble det. En av disse lokket oss en hel mil innover en særdeles dårlig vei. Da var det godt at Dennis hadde en skikkelig cachemobil.




Dagens cachemobil.

Som sagt er cachene her litt spredt. Men oppover i dalen, nærmere Ljungdalen, tetner det seg noe mere til. Og funnene kommer raskere. Det var stor variasjon på cachene ettersom det er flere utleggere som har vært på ferde. Og cachene var i meget bra stand. 

Oppe ved en kjempeflott gammel gård fant vi en fuglekasse med bytteting. Og her ble vi stuss. En engelsk mynt Brustadteamet la igjen på Korgfjellet hjemme Norge!! Kunne det være den. Tja.... Det var en identisk mynt i alle fall. 






Engelsk mynt på reisefot.


Tanja og Dennis stortrivdes tydeligvis på denne turen. De var ivrige sammen med oss på å lete og synes selvsagt det var kjempemoro å finne først. Og Dennis ble en ivrig logger. Mens Tanja navigerte og staket ut kurs for neste post.





Dennis logger.

Vi kjørte videre opp gjennom dalen gjennom storslått svensk natur. Mye skog. 😂😂  Men fint er det her oppe, og et eldorado for friluftsfolk. Fiskevann og jaktområder hvor du enn snur deg. Men denne dagen skulle handle om geocaching.





Dennis ble først på denne. 👍

Dagen var nesten gått da vi var oppe ved vindmøllen oppe i åsene ved Ljungdalen. Veldig spektakulært å stå under en slik konstruksjon. Og de lager uventet mye lyd. Flott syn og flott sted å legge ut cache. 





Vindmølle og geocache.

Det ble en kjempeflott cachedag. Og for Tanja og Dennis ble det en kjempebra innføring i denne hobbyen. Det ble bare 12 -13 funn men det er likevel storveis når cachene ligger så spredt. Og for to helt ferske geocachere. Og hvem vet hvor mange funn de har om et par år. 👀 👍

Vi sier tusen takk for denne minnerike dagen med to av våre kjæreste.



Sulten.


Happy caching. 🐸





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar