søndag 4. desember 2016

Vi drar på vårt første event. Sammen med Team Skartun.

21. - 22. august 2015.

For første gang passet det slik at vi skulle dra på event. Vårt første event. Spennende! 
Vi hadde fått med oss at det skulle arrangeres event oppe i Røssvollia utenfor Mo i Rana. Og da meldte vi oss på. 
Og for første gang fikk vi overtalt Team Skartun til å være med på cachetur en hel helg. De tente på ideen med en gang og det var ikke tvil. De skulle være med. 👍
Vi bestemte oss for å bestille hotell. Hotell og geocaching hadde jo Brustadteam allerede prøvd. Og det funket. Rom på Meyergården ble booket. 

Vi cachet oss innover til Mo i Rana på fredag ettermiddag. Passet jo ypperlig å få med seg noen cacher lang veien. Noen lå jo fint til i løypa.

I iveren lå Team Skartun foran oss og det tikket stadig inn meldinger om funn fra dem. 😀
Brustadteam fikk fanget dagens første logg i Korgen. En nydelig cache oppe i Nordfallet. Videre ble det en stor boks ved bygdemuseet på Bjerka, og en godt kamuflert cache langs E6. 





Kjempeflott start på helgen. 😃

Vi kom oss inn på Meyergården og fikk tildelt aldeles nydelige rom i renovert/nybygd hotell. Kjempeflott. Dette lovet virkelig bra.

Ettermiddagen og kvelden ble brukt til å planlegge lørdagen.
Det hadde seg jo slik at det i 2015 var suvenirer for å finne forskjellige cacher. Eventcache, Earthcace, Mystericache, m.m. Derfor ble vi enige om å forsøke å logge mest mulig forskjellige cacher. Og da måtte vi ha en plan for dagen. Vi hadde også løsningen på en del mysterier på veien opp mot Røssvoll.

Lørdagen kom med fantastisk vær. Og vi var overivrige etter å komme oss avgårde. Et par mysterier ble logget på vei oppover og dagens første suvenir var i boks. 
Vi fant oss parkering ved kirka og det ble et godt stykke og gå. Men klokka sa at vi lå godt an til å ankomme eventet i tide. 
"Geocaching Road-trip event Røssvollia". Here we come. 😜

Det ble fryktelig varmt oppover. Sola formelig stekte i nakken. Og det passet fint med et par stopp for å logge cachene på veien oppover. Men etter en tre kvarters tur ankom vi grillhytta og eventet. Her ble vi hjertelig mottatt av Linolse og aReginae. To kjempe trivelige jenter som var både spent og nervøs. Hvordan ville deres første event slå an?? Og for å si det sånn!! 
Vi var minst like spente. Hvordan fungerte et event? Hva gjør man? Hva sier man? Og hvordan er disse cacherne som drar på event?




Ved grillhytta. 

Men oppe på eventet ble vi som sagt godt mottatt og det ble servert kaffe og saft. Vi fikk hilst på en del cachere som vi bare hadde sett nicket til i logger og cachebeskrivelser. Det ble logget TB´er og skravlet løst. Hyggelige folk og kjekt å få bli litt kjent med noen av disse nickene.

Det var en del cacher i området, og vi måtte selvsagt prøve å få logget noen mens vi var her. Den første loggingen medførte nesten en katastrofe da herren i Team Skartun mistet boksen ned i en fjellsprekk. Men redningsaksjon ble iverksatt og boksen reddet! Puh!! 😎





Team Skartun fotograferte og navigerte.




Utsikt fra Røssvollia.


Vi satt en stund til oppe på eventet, koste oss med kaffen, og småpratet litt med folk. Men vi måtte videre for å holde dagens plan. Tusen takk for fint tiltak. 👍
Trailen som går forbi her fikk vente til en annen gang.





En siste kikk i grillhytta.


Fra eventet bar det videre for å logge Earthcache. Vi hadde valgt ut Setergrotta. Det var fremdeles varmt, og det var derfor svalt og godt å rusle stien innover mot grotta. Her var det skygge av skogen.

Det var ingen guiding i grottene her opp på denne tiden. Men det var vi forberedt på, så derfor ble det bare klatret litt ned i åpningen for å ta bilder. Besøket måtte jo dokumenteres. 





Fruene tok bilder i Setergrotta.

Det var nå blitt så lang utpå dagen at vi følte for å få i oss noe mat. Nærbutikken ble oppsøkt og vi bestemte oss for grilling nede ved Reinforsen Kraftstasjon. Her var det forresten en Mysteri som skulle utforskes. 

Det ble derimot en annen liten sak som fikk minst like mye oppmerksomhet.



En liten svimmel stakkar. Heipiplerke??


Denne fuglen kom stupende og ble liggende lenge å kure. Vi kunne ikke finne noen skader på den og fant ut at den sikkert hadde krasjet i et eller annet og bare trengte en hvil. 
I alle fall kom den seg på vingene etter en stund.

Etter  grillpølse og funn av Mysteri bar det videre igjen.

Nå ble det funn av noen fantastiske flotte cacher. Kreativiteten er aldeles på topp her oppe i strøket.
Cacher med morsomme navn og cacher som krever samarbeid og kløkt. Dette er sakene som virkelig gjør geocaching til en fantastisk morsom sport. 👌 😀  Utrolig mye flott arbeid er lagt ned.





Fantastiske cacher. 


Det ble en begivenhetsrik dag. Event og Earthcache. Mysterier og flotte kreasjoner. Nydelig vær og fint selskap. Men syv - åtte strake timer tærer på i varmen og vi begynte å snu nesen nedover mot hotellet igjen. 

Det ble avslapping i solen utenfor hotellet. Og tuuusen takk til Linolse som kom nedover med jakken til fruen. Den hadde hun glem oppe på eventet.

En pils i varmen og middag på Babettes. Og så var det stort sett game over for denne gang. 
Stor takk til Team Skartun som tok oppfordringen. Og det skal vise seg at det blir mange flere turer sammen med dem.





Happy caching  🐸











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar