søndag 4. februar 2018

En earthcache blir til.

15. mars 2017.

Denne dagen gikk turen til Breivika under Dønnamannen. En dag med utrolig vekslende vær. Slikt vær man er vant med. Og som man kaller helt ok turvær. 😀  Med toppen av Dønnamannen skikkelig inntullet i skyer. 


Helt tilfeldig hadde vi kommet over en rapport om et konglomerat som skulle befinne seg i flomålet i området. Ett eller annet sted i den lange fjæra som strekker seg ut sørover under Dønnamannen. Vi måtte prøve å finne ut av dette. Og om vi kunne lage en Earthcache her?

Vi parkerte i Breivika og hele Brustadteamet satte av gårde sørover langs den merkede turstien. Men da fjæra begynte å ligne det vi hadde sett på bildene av konglomeratet, bestemte vi oss for å gå langs sjøen. Vi måtte jo prøve å finne dette fenomenet og kunne ikke risikere å gå forbi den.

Det skulle bli mange fenomener å se på. Det er helt utrolig hvor mye man legger merke til av rare ting i naturen når man bare har øynene oppe. Og langs fjæra sørover her er det nesten som at earthcachene skulle ha ligget på rekke og rad. De utroligste steiner dukket opp i fjæra. Hva i all verden er alle disse sammensetningene? Og hvor kommer de fra?



Vi brukte ganske lang tid sørover og ble en stund litt urolig for at konglomeratet skulle være overflødd. Og hele tiden speidet vi etter det mystiske som skulle ligge her. Skulle det bli bomtur? Vel..... 😒  Det er fint å gå i fjæra uansett. 


Vi hadde nesten rundet hele vestsiden av Dønnamannen, og nærmet oss Hagen, da det endelig dukket opp noe helt spesielt. Joda her var den. Den Mystiske Åbboren. Du værden!! 😮  Hurra!! 😃  Vi fant den. 👍 Og noe av det første vi tenkte på var hvor utrolig mange som hadde gått forbi denne opp gjennom årene uten å vite om den. 

Her ligger den altså, helt synlig. 😉

Vi skal ikke røpe bilde av den her. Men mange bilder ble tatt. Veldig mange bilder. Og koordinatene ble tatt. Sjekket. Og sjekket igjen. Vi studerte lenge. Og tok bilder rundt omkring for å ha til å sette sammen noen spørsmål til en earthcahe. Og det var ikke tvil. Dette skulle bli en earthcache. Brustadteamets første. 

Hjemturen gikk langs turstien. Den er betydelig lettere å gå enn fjæra. 
Men vi måtte unne oss en liten stopp på returen også. 


Været fortsatte å veksle på returen også. Sol og skyer, og noen byger gjorde lyset innover mot Breivika til et eventyrlig skue. Litt vanskelig å fange på foto. Men dog. 


Så bar det hjemover for å sette sammen en tekst til cachebeskrivelsen. Og det er nok det som er det vanskeligste med å lage earthcache. Lese seg opp på fenomenet konglomerater. Studere Wikipedia. Lese geologi. Finne mye info. Men så koke det ned til så lite tekst som mulig. 😟 Men cachen ble godkjent og publisert 26.03.17. GC725R0. 😉😀

Breivika, stien sørover, Hagen, og ikke minst Dønnamannen, byr på fantastiske naturopplevelser. Vi anbefaler på det sterkeste å ta turen hit. Enten man vil bade i sjøen, rusle langs fjæra, eller bestige Dønnamannen. Og selvsagt besøke vår earthcache. 😀

Happy Caching. 🐸






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar