onsdag 1. mars 2017

Vikingevent og BMT1001

Det var blitt mai 2016 og etter lett overtalelse av Team Skartun ble det gjort klart for å dra til Steinkjer på Vikingeventet og vår første tur til Bogn for å prøve oss på BMT1001. 



Oppdatering av utstyr.


Onsdag 4. mai satte vi kursen for Trøndelag og Føllingstua camping like nord for Steinkjer. Her hadde vi leid en koselig hytte med plass til fire og hunden Bia.

På turen nedover ble det bare sporadisk stoppet for å logge en og annen cache. Men like nord for Grong ble den første virkelig flotte cachen funnet. Meget fin sak som ble tildelt favorittpoeng. 💙



Favorittpoeng.


Onsdagskvelden ble brukt til å installere oss på hytta og gå gjennom planene for helgen. Tidsskjemaet skulle vise seg å bli rimelig trangt. Og vi var meget spente på hva BMT skulle by på. Kartet var studert ganske nøye og vi bestemte oss for å starte opp en løype fra BMT#256.



Campingen.
Som hadde nyoppusset minigolf til Fru Brustadteams store glede. 😂  


Torsdag etter frokost bar det i vei. Her skulle det logges for harde livet. Vi kjørte med en bil for å gjøre det lettvint. Turen gikk oppover veien som var nygruset og forbausende bra. De aller fleste cachene ble lett funnet og vi lærte oss ganske fort hva vi lette etter. Litt temaskifte men dog. Cachene var også i utmerket stand. En kaffepause oppe ved #403 før vi fortsatte opp til #385. Her var det veis ende for bil og vi hadde ikke lagt opp til noe fottur ut i terrenget.  




Opplevelser første dag i BMT.


Det var helt tydelig at vinteren ikke hadde sluppet helt taket her oppe men det gikk fint å finne cachene. En og annen svært oppfinnsom. 😀 

Etter å ha snudd kjørte vi ned til et kryss og skulle prøve oss på sløyfa fra #264 og videre. Men der ble det stans. En stor traktor sto parkert og sperret. Vi tok bena fatt innover veien og skjønte fort hvorfor det var sperret. Veien formelig disset under bena i telehiv. Så det anbefales ikke å være for tidlig med bil oppe i skogen her. 
Det ble bare tre logger på beina før vi snudde. 
Tid for å finne oss spise og returnerte til campingen for lunsj.

Etter lunsj ble vi enige om at jammen måtte vi ut i skogen en tur til. Vi skulle prøve oss på "Fifty caches of grey" og startet ved #331. 
Disse cachene må man si levde opp til navnet. 
Det var nå speedcaching ble et begrep for oss. 😎 
Alle cachene opp til endepunktet ved #341 ble unnagjort på 40 min. 👍  Inn og ut av bilen i høyt tempo. 




Variert natur og utsikt.




Tilbake på campingen og fyr i turgrillen.


Det ble fredag og Team Skartun hadde fått blod på tann. Antall funn måtte opp og Hr. Brustadteam hadde en plan. En tur opp i BMT måtte vi klare før Vikingeventet skulle besøkes. Vi la i vei mot #01. Bratt stigning første stykket men veien var slett ikke så værst. Og funnene kom raskt opp i antall.

Her oppe fikk vi oppleve at mobildekningen ikke var til å stole på. Så GPS er et must i BMT. 

I dag ble det et par uforståelige DNF. 😕  Men kaffen ble inntatt ved #52 i et aldeles nydelig landskap med solskinn fra nesten skyfri himmel. 



Fantastisk natur.


Vi snudde på slutten av #50 tallet og satte kursen mot campingen og videre mot Vikingeventet. Veldig fornøyd med formiddagens resultat. 😃


Vi hadde store, og kansje noe nervøse forventninger til eventet. Det var jo vårt første skikkelige store event. Mega Event til og med!!! Vi fant parkering og ruslet spent mot området. Noen av oss hadde jo hatt kontakt med kjente så helt alene ble vi vel ikke. 😂
Om opplevelsen sto til forventningene er litt vanskelig å si for vi hadde jo ikke vært med på dette før. Men det var en god del folk på området og vi fikk hilst på noen nye kjente. 
Et par logger ble det mens vi ruslet rundt. Kaffe, pølser og vafler ble det også.
Dessverre ble det ikke så mange bilder fra selve eventet. 



Cachekø! 😃


Vi fikk fikk logget eventet og brukte resten av ettermiddagen til sporadisk logging rundt om i Steinkjer. 



God stemning.


Lørdagen var det igjen tur til Vikingeventet for å få skrevet i selve megaloggen.
Det ble skravlet med kjente og vi fikk shoppet litt cacheutstyr og noen coiner. Vi fikk også logget en god del sporbare personer, biler, TB´er og andre ting med koder på. 
Totalt sett en kjempemoro erfaring. 

Så bar det på nytt rundt i Steinkjer for logging av gadgetcacher, earthcacher og noen mysterier. Og! En kjempevanskelig cache i en mur. Denne var fysisk umulig å få øye på uten hjelpemiddel. Men med kamera på mobilen ble den funnet etter en liten halvtimes leting. Noe et par medcachere ble overlykkelige for. 



Gadget og earth.


Den umulige muren.


Alt i alt ble disse dagene en fantastisk og lærerik opplevelse. Vi fikk testet oss skikkelig. Og det står meget klart for oss at Team Skartun er de perfekte turkamerater for cacheturer. Vi går godt overens og har mye de samme interesser og meninger om denne sporten. Og flere turer blir det.

Hjemturen søndagen gikk på østsiden av Snåsavannet med hyppig logging.  
Vi takker Team Skartun for en kjempetur med mye latter, moro og flotte opplevelser. 

Happy Caching. 🐸


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar