lørdag 3. februar 2018

Planlegging og utlegg.

25. mars - 15. mai 2017.

Det har vært stilt lenge nå på bloggen til Brustadteam. Så vi får prøve å komme i gang igjen. Og se tilbake på hva 2017 hadde å by på av cacheopplevelser.

Etter en laber svartvinter 2016 - 2017 begynte det i mars å skje ting ute i Sandnessjøen. På tide!!

Brustadteam og Team Skartun hadde påtatt seg i regi av Geotrollan å arrangere maievent i Sandnessjøen. Og hva er vel mere naturlig enn å få publisert nye utlegg til eventet? Og Sandnessjøen trengte så absolutt flere cacher. 

25. mars tok herren i Brustadteam med seg Bia, GPS, ryggsekk med sjokolade og kaffe, og satte av gårde mot området Fjellsåsen og Vakkerdalen.

 

Oppe i området Fjellsåsen lå det enda snø på marka. Brrrr..... 😁  Men nede i Vakkerdalen var det barmark, tørt og fint. 


Arbeidet var i alle fall startet med å sjekke ut posisjoner for geocacher. Og utrolig godt å komme seg ut i skog og mark. Denne første dagen på befaring brukte vi vel over tre timer langs stiene. Og Bia storkoste seg. Og en god del posisjoner ble notert. 

Etter en tur på Europris for å se etter cachebokser ble det kjapt bestemt at denne gangen kommer vi til å satse mest på pet-rør. ROSA cachebokser!! Det kommer ikke på tale!!! 😱  Vel. Et par bokser ble kjøpt likevel. 😂  


Hjemme ble det jobbet i Google Earth og kartet på Finn.no. Kartet på Finn viser seg å være utrolig nøyaktig. I alle fall her på Helgeland. Man kan sette et punkt i kartet, ut og sjekke med GPS, og det stemmer alltid. Og så har kartet fint måleverktøy. Så mye av jobben med disse utleggene ble gjort på Mac´en i forkant. Zoomer man opp ser man detaljer som stier, store steiner og store trær. 


En dag i april kom det en stor pakke med pet-rør i posten og vi kunne begynne å forberede selve cachene. 😂 😎  Pyntet med Geotroll-logo. 


Så var det igjen en tur ut i skog og mark for å sjekke koordinater. Og selvsagt var vinteren kommet tilbake. Usj.... Brrrr.... Posisjonene var plutselig ikke like bra lenger. Og justeringer måtte gjøres. 😞


Men i mai var alt klappet og klart og utleggene kunne gjøres. Et område fra Osen i Botn var også klart. I tillegg til Vakkerdalen og Fjellsåsen. 

Turen opp fra Osen - Trolltur i Botn - går stort sett gjennom lett variert terreng og på skogsvei. Kjempefin tur som ikke krever for mye. Og naturen byr på underligheter. 

 


Fjellsåsen er en av de mest populære turområder utenfor Sandnessjøen og løypa rundt her byr på storstilt utsikt, fin fjellsti, men også bratte partier. En litt mer krevende tur hvis man går hele runden. 



15 mai. var siste runde gjort og alle cachene var kommet på plass. Fjellsåsen rundt, Gjennom Vakkerdalen og Trolltur i Botn var komplett. Og det ble noen nede på Storøya i tillegg. På Storøya fikk en av de rosa boksene et gjemmested. 😄  Total ble det 38 cacheutlegg fra Brustadteam i denne omgang. 


Så langt er disse cachene rimelig godt besøkt og vi håper de fortsatt sprer glede og inspirerer til mange cacheturer. Selv om dette ble typiske pet-trailer. 😉  Her er det i alle fall fantastiske muligheter for trimturer i skog og mark, samtidig som man kan samle seg noen flere funn raskt. 😀

Happy Caching. 🐸











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar