mandag 10. april 2017

Nesna og rundt Mo i Rana.

Det er 2. juli 2016 og vi har ingen planer. Men vi har lyst på bobiltur! Cachetur!! Ja men hvor? Tja... det er en del cacher på Nesna. Og det er jo bare en svipptur dit. Og det er en grei campingplass. 😀
Som sagt så gjort. Vi hiver oss i bilene utpå ettermiddagen. Team Skartun er selvsagt med.
🚐 💨 🚐💨 🚐💨

Det blir faktisk ganske sein ettermiddag før vi ankommer campingen. Tjelden og småmåsen tar i mot oss der vi finner oss en plass helt nede ved fjæra. Hilser oss velkommen. 

Som vanlig når man får parkert er det bare å rigge til bord og stoler og grill. Selv om været ikke var det beste må man jo bare legge godviljen til for å kose seg. 😝


Ferdig rigget i standard formasjon. 

Noen faste campinggjester kom og hilste på. Det viste seg at det var gamle kjenninger. Så skjitpraten gikk og en del gamle minner dukket opp. 


Bia koser seg med tørrfisk som gjestene spanderte. 😀

Det ble ikke noe caching denne kvelden bortsett fra et par like ved campingen. De måtte vi jo bare ta ettersom vi var like ved. Skulle jo ellers bare mangle. 

Søndag 3. juli står vi seint opp. Og vi sturer lenge fordi været er skikkelig grått og vått. ☔  Men cache skal vi! Vi hadde planlagt å få tatt turen opp i lia med alle turløype-cacher. Men planene ble endret og det bar innover flatlandet på Nesna på sykkel. 
🚲

Vi cachet oss langs veiene innover og noen funn ble det. Og vi bestemmer oss for å sjekke ut noe som heter "Octopus" og "Bjørnehiet". Og du verden for en natur som møter oss.
Vi kommer inn i et område hvor Nesna Hagelag har lagt til rette med natursti og gapahuk. Og en slags botanisk sti innover skogen.


Bjørnehiet.


Og en fantastisk flott dam. 

Vi ble virkelig imponert over området. Og vi fikk sett oss om langs stiene. Måtte gå et stykke innover for å logge en av cachene her. 
Veien opp i området er sperret med bom så sykkel fungerer flott. Eller rett og slett bare bena. 
Denne plassen er verdt et besøk. 👍

Etter Bjørnehiet bar det mot sentrum igjen og et par irriterende DNF på turen. 
Været var nå blitt bedre og solen skinte fra snart skyfri himmel.
Så!! Hva gjør vi videre??

Det var ikke noe stemning for Turløypa opp i lia. Nei vi kjører en runde innover mot Mo i Rana i stedet. En god del cacher er det langs veien. 

Det blir en fin stopp oppe på Sjonfjellet. Her er jo en vanvittig utsikt enkelte steder. Og når man får logget cacher samtidig er alt helt topp. 


Utsikt utover mot Lovund og innover Sjonfjellet.

Det blir en fin tur langs veien mot Mo denne ettermiddagen. Og vi måtte faktisk le godt av cachene "Ikje vær flau, du likar sau" og "Ku i tunellen". 😂 👏👏  Noen merkelige syn ble det også. 


Største møllen vi har sett. 😮

Stort sett blir det "park and grab" resten av ettermiddagen og kvelden. Men igjen konkluderer vi med at geocaching og bobil er tingen. 


 Og Bia syns livet er helt topp. 😂

Takk for denne gang.
Happy Caching 🐸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar